Gisteravond een TOP avond gehad op Viva Classic Live op de markt in Venlo. Dank Sef Thissen voor wederom een fantastisch programma en met je 10-jarig jubileum. Het regende een beetje maar dat mocht de pret niet drukken.

We hadden in 2021 al besloten dat we als Boosting Alpha moesten vieren dat we een top jaar hadden. Maar destijds werd het vanwege Covid geannuleerd en werd het verschoven naar dit jaar. Ondanks dat de hele crypto markt in 2022 is ingestort (en letterlijk alle bedrijven die we kennen in crypto het moeilijk hebben dit jaar), kunnen we toch als Boosting Alpha ook in 2022 vieren dat we het best succesvol doen. Reeds begin 2021 hebben we een nieuwe strategie ingezet om (1) flink te gaan diversifiëren, (2) naar andere financiële markten uit te breiden en (3) tevens investeringen te gaan doen in andere partijen en spelers die in de financiële trading hoek zitten. Waarbij we bewust gekozen hebben om in de “backbone” te blijven zitten, we willen zover als mogelijk weg blijven van alle complexe wetgeving in de financiële branche (daar krijgen we geen positieve energie van).

Achteraf nu in 2022 is die strategie wijziging een super zet geweest en zijn we er vooral ook ruim op tijd mee begonnen. Als straks de crypto markt weer meer richting een Bull markt gaat verschuiven, dan is Boosting Alpha er in ieder geval helemaal klaar voor. En aan de waarderingskant zetten we nu dit jaar al enorme stappen vanwege onze succesvolle investeringen / initiatieven in de DeFi handelswereld.

Links op de foto is Xue. Xue heb ik heel lang geleden aangenomen in mijn Capgemini team. Toen ik vervolgens partner bij Ernst & Young werd, is zij tevens meegegaan naar EY (samen met wat andere mensen). Toen ik mijn eCommerce bedrijf begon, is zij daar komen werken. En een jaar of 5 geleden samen met haar en Dick Boosting Alpha opgericht. Xue is nu de CEO van Boosting Alpha (bij BA doe ik zelf de CTO rol). Dick was overigens deze week op vakantie dus kon er helaas niet bij zijn.

In het midden zie je Marc. Marc ken ik al heel erg lang, we hebben beiden op de TU Eindhoven gestudeerd. Marc is jaren geleden met Azami begonnen. Genzai en Azami zijn vervolgens gaan samenwerken aan de AIDA oplossing waarvoor Genzai de technologie regelt en Azami de verkoop, advisering en marketing doet. AIDA haalt via A.I. modellen allerlei privacy gevoelige data uit grote overheidsarchieven. Het is een enorm succes want inmiddels hebben we alle concurrenten in die markt weggewerkt (vanwege onze superieure technologie) en mogen we inmiddels 20% van de woningcorporaties in Nederland tot onze klantenkring rekenen. Overigens willen we graag met partijen in gesprek komen om deze oplossing ook toe te passen bij andere branches zoals gemeenten, scholen en andere overheidsorganisaties die willen voldoen aan de AVG/GDPR wetgeving (en privacy hoog in het vaandel hebben staan, ofwel uit zichzelf ofwel doordat ze gedwongen worden door een audit van Autoriteit Persoonsgevens).
#boostingalpha #aida #avg