Vanmorgen bij de notaris geweest voor de oprichting van Spienzer BV. Spienzer BV is een samenwerking tussen Vaessen Creations (het moederbedrijf achter Goodlife International) en Genzai. Op de foto zie je Paul Vaessen tesamen met mij.

Beide bedrijven zitten reeds op de Brightlands Campus te Venlo en Paul kwam begin 2022 naar me toe omdat hij graag samen “iets” met Genzai wilde opzetten. Zijn huidige bedrijfsactiviteiten zitten meer in de Food hoek en hij wilde graag “iets anders” ernaast opbouwen. Aangezien ikzelf vanaf 2011 t/m 2018 heel veel tijd in mijn eCommerce bedrijf gestoken heb en daar best wel self-made expert op het vlak van SEO en SEA ben geworden en aangezien ik nu met name in de A.I. wereld zit, leek het mij wel leuk om iets in de combinatie van A.I. en SEO/SEA te gaan doen. Dit kwam Paul ook wel goed uit aangezien online marketing in de wereld van de voeding ook heel belangrijk is geworden.

Spienzer biedt een software platform aan (via SaaS) dat bedrijven gaat helpen om het beter te doen op het vlak van SEO (Search Engine Optimalisatie = het hoger ranken in de organische Google resultaten) en SEA (Search Engine Advertising = betaalde advertenties). Daarvoor gebruiken we de allernieuwste technologie uit de wereld van Generative A.I. en zit het platform boordevol tips & tricks op het vlak van SEO en SEA (zodat de klanten straks op een makkelijke wijze geholpen worden om verbeteringen te bereiken op beide vlakken).

Het platform biedt straks een Autopilot optie (waar zoveel mogelijk automatisch gedaan wordt) alsmede een Advanced optie (voor de gebruikers die zelf aan het stuur willen zitten). We richten ons zowel op SEO/SEA agencies als op rechtstreekse abonnementen. Het platform integreert allerlei diensten die tot dusver alleen stand-alone en niet-geïntegreerd werden aangeboden (zoals target keyword optimalisatie, content generatie, SERP tracking, SEA campagne generatie, SEA bid optimalisatie).

Inmiddels hebben we ook al een leuk team opgebouwd met een 6-tal developers en 3 mensen aan de sales-marketing kant. Hopelijk gaan we live met het SEO stuk ergens in Q1-Q2 2023 en in H2 2023 zal daar het SEA stuk bijkomen. Ons business plan ziet er super uit. Overigens zoeken we nog wel een jonge commerciële persoon die straks een leiderschapsrol / ondernemersrol wil oppakken bij Spienzer, in nauwe samenwerking met Paul en mijzelf. Dus mocht je interesse hebben in een ondernemersavontuur, meld je dan vooral bij mij.
#spienzer #genzai #goodlife #seo #sea #generative-ai #google #saas