De afgelopen 2 maanden was een behoorlijk deel van mijn agenda gevuld met recruitment gesprekken. Maar wel met succes gelukkig. Vanaf begin februari start er weer een batch met 20 ICT-studenten. Die gaan werken voor of via Genzai of Boosting Alpha bij één van de start-ups of scale-ups waarmee we samenwerken. Uit de huidige (September) batch met ICT studenten zullen er weer een flink aantal bij ons in dienst treden.

Relatief grote teams starten op een leisure scale-up uit Amsterdam en een nieuwe start-up die we samen met een bedrijf uit Rotterdam gaan opstarten (low-code AI platform voor Sales & Marketing). Daarnaast op InnerBuddies, Logichainge, Spienzer, Mycota, BullsAI en een nieuw Fintech platform.

Voor 2023 heb ik me voorgenomen om het wel wat rustiger aan te doen en meer focus te zetten op de lopende zaken. Afgelopen jaar was het allemaal toch te hectisch en te veel qua uitbreiding. In 2023 wil ik me iets meer concentreren op het bespoedigen van het succes van de start-ups en scale-ups waarmee we al samenwerken en tevens om te borgen dat we onze cash-genererende activiteiten verder uitbreiden. Zodat onze basis om 2024 in te gaan nog sterker is.

Elk jaar maken we toch weer flinke stappen qua groei, volwassenheid, expertise in het team en risico vermindering. Zo proberen we toch een stabiele factor te bouwen in de onzekere wereld van de tech start-ups, want die eerste 2 tot 3 jaar van de start-ups waarin wij vaak betrokken zijn is toch een hele onzekere periode bij de meeste start-ups. Achteraf blijkt het overigens voor de meeste ondernemers wel de periode te zijn waaraan ze met het meeste plezier terugdenken (als het bedrijf eenmaal een in meer stabiele fase terecht is gekomen). Die eerste onzekere jaren vergen het meeste doorzettingsvermogen, flexibiliteit, teamwerk en innovatie. Daar ben je achteraf vaak toch het meest trots op. En aan de grote aantallen ICT studenten die we de afgelopen jaren hebben mogen verwelkomen, merk ik dat veel het hartstikke leuk en cool vinden om vanaf het prille begin bij dergelijke tech start-ups betrokken te zijn. Veel van die inmiddels ex-ICT studenten vormen nu het kernteam van deze start-ups.
#genzai #boostingalpha