Genzai en Boosting Alpha hebben recent de status “Erkent Referent” bij de IND ontvangen. Dit betekent dat we versneld werkvergunningen kunnen aanvragen bij de IND voor niet-EU burgers in het kader van de Kennismigranten regeling.

Inmiddels hebben we werkvergunningen geregeld voor twee ICT developers uit Indonesië die bij ons in dienst zijn getreden nadat ze eerder hun afstudeerproject bij ons hebben afgerond vanuit Fontys ICT.

Zowel Genzai als Boosting Alpha hebben een zeer internationaal team. (Vrijwel) iedereen woont overigens wel gewoon in Nederland en komt regelmatig naar ons kantoor in Venlo (we werken ook veel remote). Bijna iedereen die bij ons in dienst komt op ICT of AI vlak heeft eerder bij ons stage gelopen of afgestudeerd vanuit de ICT of AI faculteiten bij één van de hogescholen of universiteiten. Aangezien meer dan 80% van de ICT/AI studenten op de hogescholen en universiteiten niet-Nederlands zijn en wij proberen om de beste eruit te halen, is gemiddeld 95% van onze workforce niet-Nederlands maar wel in Nederland wonend. Daarom is het uiteraard wel goed om nu ook makkelijker niet-EU burgers aan te kunnen trekken.

We werken overigens niet met externe partijen voor ICT of werving. We regelen onze werving zelf en besteden geen ICT werk uit (alles is in-house). In verband met de IP gevoeligheid in onze business en het feit dat AI/ICT onze core business is, geloof ik ook niet in outsourcing. Parallel zie ik ook veel te veel start-ups en scale-ups die wel veel outsourcen en daarmee tegen veel problemen aanlopen. Dus benader me hier a.u.b. niet voor (aangezien ik inmiddels X keer per dag hiervoor benaderd wordt, reageer ik nu niet eens meer op die emails en berichten).
#genzai #boostingalpha #ICT