In het kader van de algehele visie en pitchdeck even een simpel overzicht gemaakt van wat we met Spienzer aan het bouwen zijn qua SaaS oplossing op SEO-SEA vlak. Eigenlijk proberen we een All-in-One oplossing te bouwen die zowel geschikt is voor Agencies als rechtstreeks door online bedrijven gebruikt kan worden welke deze bedrijven ondersteunt in het hele proces van SEO en SEA optimalisatie en zoveel als mogelijk automatiseert. Een All-in-One proces ondersteuning waarbij alle individuele componenten op elkaar zijn afgestemd. In zowel het SEO als het SEA stuk is sprake van heel veel “point solutions” die niet op elkaar zijn afgestemd. Voor kleine tot middelgrote bedrijven (maar ook de grote clubs) zijn al die verschillende oplossingen vaak erg complex en duur. De bedoeling is dat Spienzer in dat hele proces ondersteunt en tevens borgt dat SEO en SEA op elkaar zijn afgestemd en elkaar versterken.

SEO is erg arbeidsintensief en het is moeilijk om het “resultaat” van al die inspanning te meten. Met de stappen 1, 2, 3 en 4 proberen we het hele end-to-end proces van keyword bepaling/optimalisatie, content generatie en het meten van het resultaat in de SERP te ondersteunen. Met tevens een A.I. self-learning feedback loop tussen de SERP resultaat bepaling en de content generatie zodat ons systeem zichzelf aanpast aan Google algoritme wijzigingen.

Bij SEA draait het allemaal om het borgen dat alle advertenties een hoge Quality Score hebben (dus dat de advertentie content is afgestemd op de inhoud op de landingspagina). Dat de advertentie teksten automatisch gegenereerd worden en dat er een 1-op-1 link is tussen de advertenties en de pagina’s op de website. Tevens bid optimization waarbij op basis van de clicks en de conversies alles verder geautomatiseerd wordt.

Het ziet er naar uit dat we met Spienzer ergens de komende 3 a 4 maanden live kunnen met het SEO deel. Het SEA deel zal later dit jaar live gaan. We zoeken overigens nog business angels, investeerders en partners die dit SaaS platform samen met ons succesvol gaan maken. Dus mocht je interesse hebben in iets dergelijks, meld je dan even bij mij.
#spienzer #seo #sea #advertising #generativeai