Foto van de kickoff die we deze week hadden tussen het ViaLuxury en het Genzai team op de Keizersgracht in hartje Amsterdam. Als onderdeel van een groter investeerdersconsortium is Genzai tevens als investeerder ingestapt (in-kind in ons geval) en gaan we ViaLuxury helpen met allerlei technologie om sneller te groeien. Best een groot team daarvoor aan de bak, 8 developers aan de Genzai kant en 7 business mensen aan de ViaLuxury kant.

Erg leuk team om mee samen te werken. De meeste Tech start-ups zijn toch best inhoudelijk of technisch van aard, en het commerciƫle stuk is dan meestal wel een aandachtspunt. Bij ViaLuxury is dat helemaal andersom. Het team druipt van de commerciƫle ervaring namelijk.

We hebben goede slagen gemaakt. Zoals bij elke start-up of scale-up waarmee we samenwerken is er vaak wel een high-level visie of idee, maar moet dat nog verder gedetailleerd worden voor de software developers (want die willen gewoon heel praktisch en simpel weten wat er gebouwd moet worden). Dat “plat slaan” van de scope zit ik altijd in het begin strak op te drukken om het project ook simpel en beheersbaar te maken. Dus plat slaan via Figma designs, database schema’s, API endpoint lijsten, user flows etcetera. En daar is wel een lekkere start mee gemaakt met dit gezamenlijke team.

Het team heeft er veel zin in, en zo te zien gaat het best innovatieve technologie worden voor de hotel booking markt. En we kunnen meteen al wat technieken / innovaties qua kennis lenen van enkele andere start-ups waarmee we bezig zijn. Een voorbeeldje: GPT3-achtige technologie, SEO-achtige optimalisaties, multi-lingual modellen in NLP, AI modellen om klantprofielen en klant intentie te voorspellen ivm personalisatie.
#vialuxury #booking #hotel #hoteltech #traveltech #artificialintelligence #ai