Het Logichainge team is het afgelopen jaar hard bezig geweest om hun SaaS platform te ontwikkelen. Inmiddels hebben we een aantal grote en kleine logistieke dienstverleners in de wachtrij staan om te starten. En we zijn bijna klaar, voor eind dit jaar willen we de eerste testen bij pilot klanten hebben afgerond. Voor zowel de Order Entry via AI als de Order Planning modules vindt nu de laatste fine-tuning plaats.

Onze A.I. order entry module zorgt ervoor dat logistieke dienstverleners niet meer handmatig orders hoeven in te voeren. Onze A.I. is in staat om order informatie (via email, PDF, attachments, EDI etcetera) automatisch in te lezen in de juiste velden. Als er informatie ontbreekt, zal een andere A.I. die informatie automatisch proberen aan te vullen vanuit de historische orders. In onze SaaS portal kunnen de transport planners de output van de A.I. dan nog valideren en goedkeuren. Uiteraard hebben we een zelf-lerende A.I. ervan gemaakt zodat de A.I. leert van eventuele aanpassingen.

De order planning module maakt het enorm eenvoudig en makkelijk om snel de juiste transporteurs te vinden en alloceren aan de transport orders. Met inzicht in ervaring op de betreffende routes, historische prijzen etcetera. Tevens is het mogelijk om transportorders in bulk te alloceren. Ook maakt de SaaS portal het mogelijk om automatisch de afstemming met de transporteurs te zoeken (zodat er minder gebeld hoeft te worden).

We denken dat Logichainge het mogelijk gaat maken voor logistieke dienstverleners om circa 40 tot 60% efficiënter transportorders te verwerken. Daarnaast biedt het SaaS platform straks ook inzicht in welke klanten het meeste werk opleveren qua order handling / ontbrekende order informatie zodat daar gericht acties op kunnen worden geplaatst. Logichainge wordt daarom integraal onderdeel van de continuous improvement cyclus van logistieke dienstverleners.

Het team heeft van de week tevens haar nieuwe website gelanceerd:
https://lnkd.in/edVM8E_D

Begin 2023 gaan we tevens op verzoek van enkele pilot klanten starten met de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit voor Groupage / Line-hauls zodat onze klanten straks tevens hun Groupage business via onze portal kunnen alloceren, plannen en uitvoeren.

Logichainge – the AI in Logistics.
#logichainge #logistiek #artificialintelligence #transport Funs Swinkels Logichainge