Het vakblad Transport & Logistiek, gekoppeld aan de branche organisatie Transport & Logistiek Nederland (TLN), heeft deze week een interview gepubliceerd met mij rondom Artificial Intelligence en de toepassing daarvan in de logistieke sector. Tevens was Funs Swinkels, CEO van Logichainge, daarbij aangeschoven als een concrete toepassing van A.I. bij zowel de orderinvoer als de planningsprocessen bij expediteurs (freight forwarders).

Als Genzai zijn we één van de aandeelhouders in Logichainge en ons team bouwt de hele ICT en AI toepassing voor Logichainge. De eerste versie van het product is bijna af, de laatste stukjes en optimalisaties worden nu uitgevoerd. Hopelijk kunnen we nu binnen enkele weken live.

Aan de klanten zal het niet liggen. We hebben al een aantal klanten in de wachtrij staan die meteen willen gaan implementeren zodra we klaar zijn. Deze start-up zal vermoedelijk heel erg snel gaan. Logistieke bedrijven staan bekend als zijnde heel erg kostenbewust. Toch hebben we hier al meegemaakt dat potentiele klanten toezeggen dat ze willen implementeren (terwijl ze de prijsstelling nog niet wisten). En nadat we de prijsstelling hadden toegezonden, verandert de mening ook niet. Dat maak je niet heel erg vaak mee. Het geeft dus ook aan dat de Logichainge oplossing een probleem oplost waar veel partijen mee worstelen.
#logichainge #genzai #artificialintelligence

 

https://transportlogistiek.nl/branche/ai-verovert-de-komende-jaren-de-logistieke-sector/