Afgelopen week is het InnerBuddies team begonnen met de social media en online ads marketing. Vanaf nu gaan we dat langzaam opbouwen. Daarbij gaan we veel gebruik maken van visuals en cartoons. We hebben zelfs een strip tekenaar in het team zitten.

Die bacteriën in je darmen kunnen immers je vriendjes zijn of je vijanden, een beetje afhankelijk van wat je ze te eten geeft. Uiteraard kun je er beter vriendjes mee worden, vandaar ook de naam “InnerBuddies”.

Enkele weetjes:
– er zit circa 1,5 kg aan micro organismen in je darmen, daar zit een factor 300 meer genen in dan in je rest van je lichaam, deze micro organismen in je darmen wordt het “microbioom” genoemd
– circa 1/3 wordt beïnvloed door je voeding, 1/3 door genetica en 1/3 door andere factoren (omgevingsinvloeden, milieuvervuiling etc.). Het microbioom is echter een grote pot, theoretisch zou je dus met voeding de negatieve effecten van genetica en omgevingsinvloeden (milieuvervuiling bijvoorbeeld) kunnen compenseren.
– de bacteriën in je darmen bepalen eigenlijk welke voedingsstoffen er worden opgenomen in je lichaam uit alles wat je eet en drinkt, sommige stoffen die essentieel zijn voor je lichaam (hormonen) worden alleen door bacteriën aangemaakt
– voor een 16-tal grote ziektebeelden is er reeds een duidelijk verband gevonden tussen het optreden van het ziektebeeld en een afwijkend microbioom
– InnerBuddies een eigen A.I. algoritme heeft ontwikkeld die op basis van de DNA scans van een poepsample de exacte bacteriën kan tellen met een nauwkeurigheid die vele malen hoger ligt dan andere methoden. Op een set van 450 poepsamples wisten de bestaande methoden slechts 250 verschillende bacteriën te vinden, terwijl de InnerBuddies methode er 750 vond. Uiteraard kunnen we hierdoor een veel nauwkeuriger voedingsadvies geven.
– Van die 750 bacteriën weet de internationale wetenschap op dit moment slechts van 50 bacteriën de functie en wat ze precies doen. InnerBuddies heeft een innovatieproject lopen, samen met een andere Genzai A.I. start-up, om te kijken of we via A.I. modellen niet tevens de functie van die andere 700 bacteriën kunnen bepalen.

InnerBuddies start met de focus op de microbioom van mensen. In een later stadium hebben we ook plannen om met dieren en agro (bacteriën in de bodem) aan de gang te gaan.
#innerbuddies #genzai #microbioom