Afgelopen week zijn de eerste betalende klanten (buiten Fleuren Boomkwekerij dan die onze launching klant was) live gegaan met onze AgroWizard oplossing. Het team heeft inmiddels een hele sales funnel opgebouwd binnen de boomkwekerij sector. Leuk om te zien dat het nu allemaal gaat starten en dat de technologie goed lijkt te werken, na het maandenlange testen en finetunen ervan. Zowel de stamdikte meting zelf als de GPS bepaling van de boom blijkt nu op de diverse percelen goed te werken, op een rijdend voertuig.

Komende weken / maanden gaat er hard gewerkt worden om de stokdetectie/filtering af te maken. Met name laanboomtelers hebben vaak meetstokken langs hun bomen staan en die zijn niet altijd goed te onderscheiden van de boomstam zelf. Ons team heeft hier inmiddels een cool stukje technologie voor gebouwd om die stokken te herkennen en eruit te filteren zodat de stamdikte/-omtrek gemeten kan worden zonder de stok erbij. Alleen moet alles nog goed getest worden op allerlei verschillende percelen en willen we de performance van de code nog optimaliseren.

Wat dat betreft ook blij dat we een pilot groep hadden met allerlei verschillende boomtelers. Bij elke boomteler kom je toch weer bepaalde finesses tegen die je natuurlijk ook wilt oplossen met de technologie zodat het product ook werkt voor meer dan 95% van de doelgroep. Dat is op zich fijn, want dan heeft het ICT team een mooie actielijst van zaken die nog opgelost of gebouwd moeten worden totdat er eigenlijk niets meer toe te voegen valt.

AgroWizard is een echte DeepTech start-up, vanwege de combinatie van hardware en software. Dat maakt DeepTech start-ups moeilijker om op te zetten dan start-ups die alleen een stuk software hebben. Dat zien we eigenlijk bij Genzai zowel bij AgroWizard als bij BodyGraph. Aan de andere kant, als je ze dan hebt draaien, is de potentie vaak ook veel groter, het is ook moeilijker te kopiëren immers.
#agrowizard #genzai #bodygraph #hardware #technologie

Commerciele launch AgroWizard
Commerciele launch AgroWizard