Vanmiddag presentatie gehad van Velimir, éen van onze developers, die bezig was met het bouwen van een meet applicatie voor op het AgroWizard hardware platform, maar dan specifiek voor gemeenten. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de laanbomen langs de diverse wegen in de gemeente dus als zo’n boom bijvoorbeeld omwaait op een auto of een huis, dan kan de gemeente aansprakelijk worden gesteld. Daarom laten gemeenten regelmatig “hun” bomen in kaart brengen op “boomveiligheid”.

We doen dit project samen met de AgroWizard partner voor de gemeente markt in Nederland, EcoConsult, en die hadden trainingsdata geregeld welke was gelabeld conform de landelijke standaarden die voor deze “boomveiligheid” meting zijn opgesteld. Velimir kon laten zien dat we al een behoorlijke hoge betrouwbaarheid hadden op basis van een relatief kleine dataset. Dus besloten om deze meetapplicatie nu van “testen op laptop” naar “testen op de hardware op een live omgeving” te brengen. Tevens gaan we enkele gemeenten benaderen als pilot test klanten voor deze applicatie zodat we ook meteen in de daaropvolgende fase bij live pilot klanten veel diverse situaties kunnen testen en zo langzaam “commercieel” gaan met de applicatie.

Nu doen de meeste gemeenten dit soort metingen eenmaal per zoveel jaren. Straks met de nieuwe AgroWizard oplossing zou dit met veel lagere kosten daardoor wellicht maandelijks kunnen gebeuren, zeker als er meteen met de AgroWizard oplossing ook nog veel andere zaken parallel gemeten kunnen worden.

Inmiddels heeft ons team behoorlijk wat ervaring met de hele fasering van hoe je A.I. applicaties nu live brengt. Eerst doen we altijd bouwen en testen op een laptop omgeving. Als dat voldoende werkt, gaan we de code geschikt maken om te draaien op ons AgroWizard platform zodat het ook getest kan worden op het “veld” met alle uitzonderlijke situaties die je daar tegenkomt en als het vervolgens goed werkt op enkele verschillende testpercelen of -gebieden, gaan we testen bij enkele pilot/test klanten. En daarna kan het live voor het algemene publiek. Eigenlijk zien we bij elke meet applicatie dat we gewoon “kilometers” moeten maken, aangezien het moeilijk van te voren vast te stellen is welke diverse situaties je allemaal in het veld tegen gaat komen.
#hardware #agrowizard #agtech