Soms krijgen we leuke visuals binnen op de whatsapp groepen van de diverse start-ups waarin we betrokken zijn. Zojuist kreeg ik deze binnen van AgroWizard. Naast de externe klanten is tevens onze mede-aandeelhouder Fleuren Boomkwekerijen nu live gegaan met onze AgroWizard hardware.

En in 2 dagen tijd hebben ze 80.000 bomen opgemeten op een bepaald perceel. Op dit moment meten boomkwekers handmatig de bomen op, een team van 2 personen kan dan ongeveer 100 bomen per uur opmeten dus dat zouden ongeveer 1600 bomen in 2 dagen tijd zijn. Dus onze hardware doet hetzelfde werk als 50 teams van elk 2 mensen. En dat eigenlijk zonder handmatig werk want de hardware werkt volledig arbeidsextensief. Zodra de medewerkers voor regulier onderhoud langs de bomen rijden, meet de hardware alles automatisch op. Hij start gewoon als de sleutel in het stopcontract wordt omgedraaid en stopt met meten als de tractor of AGV wordt uitgezet.

En dan krijg je uiteindelijk een overzichtsplaatje van het hele perceel wat je in de AgroWizard Cloud portal kunt visualiseren en waar je op elke individuele boom kunt inzoomen. Magic happens ook in de boomkwekerij sector. Het motto van AgroWizard is dan ook “AgroWizard laat telers toveren met data”.
#genzai #agrowizard #agtech