Gisteren met het gezamenlijke Yelza – BoostingAlpha team vergaderd en daarna uit gegeten in Eindhoven. Samen met Yelza zijn we al vele maanden “in stealth mode” aan het werk om iets te bouwen. Dat zal later dit jaar live gaan. Yelza is een nieuwe Fintech broker (yelza.com).

Fintech is een hele aparte markt binnen de start-up wereld. Van alle wereldwijde unicorns is denk ik meer dan 50% fintech. Het is ook de markt die het meest volatiel is. Als er een bull markt is, gaat fintech absurd hard omhoog (als je wilt leren wat “scaling” betekent, is fintech een goede markt om dat te leren). Tegelijkertijd gaat fintech ook het hardste omlaag in een bear markt. Daarom kom je er ook veel “adrenaline junkies” tegen. Nu ben ik dat zelf ook (ik kan niet stilzitten, ik heb “actie” nodig). Op het werk dan uiteraard, thuis ben ik lui.

Alhoewel de hele Fintech start-up markt sinds Q2 2022 is ingestort, zijn we als BoostingAlpha lekker blijven doorinvesteren in de diverse start-ups en initiatieven die we hebben lopen. Deze markt is eigenlijk de beste periode om te “bouwen” richting de toekomst. Inmiddels is de meeste “gebakken lucht” wel weg in die Fintech markt en ik vermoed dat we alle schandalen / faillisementen nu wel gehad hebben (FTX, die banken in de US etcetera). Ik zelf verwacht dat we nu op de bodem zitten en ik zie de eerste signalen van een voorzichtig herstel. Wat dat betreft is fintech een goede early-indicator voor de rest van de start-up markt.

Ik wens het Yelza team (en alle stakeholders die erbij betrokken zijn) veel succes met de launch later dit jaar.
#fintech#team#yelza#boostingalpha#broker#trading