Vandaag zijn we gestart met het project InnerSoils. Dit is een samenwerking tussen InnerBuddies en Energiewert Cloppenburg. In dit project maken we de microbioom test van InnerBuddies geschikt voor gebruik op agrarische percelen. Hierbij is het de bedoeling dat we zowel bacteriën als schimmels in de grond detecteren.

Tevens gaan we op een praktische wijze bepalen wat nu “goede en gezonde grond” is. Onze Duitse partner heeft veel verstand van grond en die gaat 50 samples nemen van zeer goede grond en 50 samples van slechte grond. Via AI technologie ga ik op basis daarvan een referentie bouwen van “goede grond”.

Door een biologische grondtest te doen kunnen we dan het verschil meten tussen de huidige kwaliteit en de “best practice” en vervolgens kan onze Duitse partner dan natuurlijke humus-op-maat produceren om op het betreffende perceel aan te brengen. Daar hebben ze een gepatenteerde methode voor waarbij ze tijdens het humus productieproces tevens specifieke biologische ingrediënten toevoegen.

We hebben nog een veel groter EU project uitstaan waarbij we de best-practice grondkwaliteit gaan bepalen voor een 10-tal gewassen waarbij we geavanceerde in-silico technologie gebruiken om dit te doen.

Het huidige project wordt mogelijk gemaakt onder andere door het RealiseBio initiatief van Interreg Duitsland-Nederland.
#RealiseBio#interregdnl#interreg#euinmyregion#europaomdehoek
Brightlands Campus Greenport Venlo3N Kompetenzzentrum e.V.Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM)Limburgse Land- en TuinbouwbondGEMIT Institute of the Niederrhein University of Applied Science Gemeente VenrayInterreg Deutschland-NederlandUSV-AgrarCLIB – Cluster Industrielle Biotechnologie