WELKE INVESTEERDERS DOEN ER MEE MET BODYGRAPH?
Regelmatig krijg ik de vraag van mensen of ze mee kunnen doen bij één van de Genzai portfolio bedrijven. Genzai en BodyGraph werken al een tijdje samen bij het ontwikkelen van het BodyGraph product. Dit bestaat uit 3 technologische innovaties: (1) het ondershirt voor mannen en vrouwen, (2) de core module en (3) de BodyGraph App en alle cloud ICT die daarachter zit.

Het unieke van het ondershirt is dat er gebruik wordt gemaakt van Smart Textiles. Het shirt bevat een 4-tal sensoren (hartslag, activiteit, temperatuur, ademhaling) en met een 5-de sensor (vochtvoorspelling en – meting; uniek in de wereld) is het team al vergevorderd. De sensoren zijn letterlijk van textiel, er komt geen elektronica, kabel of batterij aan te pas. Daardoor kan het ondershirt ook gewoon in de wasmachine gewassen worden. Op de smart textile technieken is reeds patent aangevraagd en verkregen.

De core module is een lichtgewicht hardware module (30 gram) welke via een speciaal ontwikkelde interface op het ondershirt “geklikt” kan worden. De core module leest de signalen van het ondershirt en converteert deze naar de metingen zelf en stuurt de data naar de Cloud portal. Elke sporter hoeft slechts 1 core module te hebben maar kan er een oneindig aantal verschillende (onder)shirts op aansluiten.

Uniek is dat biometrische kennis, calculatie en artificial intelligence worden gecombineerd in de backend. Met de applicatie kan heel gericht het advies achter de getallen gegeven worden. Real-time. Dit kan niet alleen individueel maar ook in groepen teruggekoppeld worden.

De eerste twee markten waarop BodyGraph actief zal worden zijn de fitnessmarkt en de wielrenmarkt in Nederland en later in Europa. Voor de fitnessmarkt wordt er samengewerkt met een distributiepartner uit deze markt waar de BodyGraph portal inmiddels is aangesloten op de eigen App van deze distributiepartner. Voor de wielrenmarkt wordt er samengewerkt met het professionele wielrenteam van TeamDSM en wordt de eigen BodyGraph App gebruikt.

Het technisch risico is nu vrijwel weg. De eerste productiebatch van de core module is klaar. De BodyGraph App is aangemeld voor goedkeuring bij de Apple en Google store. En het team wacht nu op de oplevering van de eerste productiebatch van shirts uit een fabriek in Portugal. Binnenkort zullen de eerste gebruikerstesten plaatsvinden in de fitness markt. Vervolgens worden er grootschalige testen uitgevoerd in de wielrenmarkt, onder meer in samenwerking met renners van Team DSM.

Het BodyGraph team is nu op zoek naar circa 250K financiering voor het uitvoeren van de marktvalidatie stap en het opschalen van het bedrijfsmodel. De strategie is om het technologie platform in licentie aan te bieden aan grote sport fabrikanten die het verwerken in hun bestaande productengamma en het wereldwijd vermarkten via hun netwerk.

Meld je bij mij of het BodyGraph team als je interesse hebt.
#bodygraph #genzai #sporttech