Ikzelf houd me met name bezig met de nieuwere start-ups te helpen vanaf scratch tot een live platform en omzet. En in 2022 hebben we daarmee weer een aantal gave stappen gezet.

Spienzer.com
Bij Spienzer zijn we eerst begonnen met een marktanalyse rondom de reeds aanwezige SEO-SEA platformen en tevens waar we met AI het verschil kunnen maken. Dit uitgewerkt in een high-level software visie. En in september vervolgens begonnen met de bouw van het SEO deel. Eind januari hebben we het SEO platform vrijwel klaar. En in H1 2023 gaan we daar nog het SEA verhaal aan toevoegen. De eerste testen wijzen uit dat het allemaal prima werkt. Dit wordt wel een zeer coole innovatie in de wereld van SEO-SEA. Het getoonde logo is overigens net klaar.

Protein Engineering
De visie is om chemische en farma testen welke nu nog in laboratoria plaatsvinden te kunnen vervangen door een computer. Kunnen we in een computer nieuwe geneesmiddelen “uitrekenen” en tevens chemische productieprocessen optimaliseren? Dit doen we samen met een groot bedrijf op de Brightlands Chemelot Campus. Begin 2022 zijn we begonnen met het bouwproces. Tevens hebben we alles getest op een grote use case. Een grote test welke eerder in de chemische laboratoria van onze partner was uitgevoerd (waar we dus de resultaten van wisten) hebben we tevens uitgevoerd in de computer. En we kwamen tot vergelijkbare resultaten. Inmiddels zijn we bezig om tevens een pharma use case (ontwikkelen van een nieuw medicijn) en een microbiologie use case (bottom-up de functie bepalen van bepaalde bacteriën) te repliceren in de computer.

Logichainge
Begin 2022 zijn we begonnen met de bouw van het hele platform. Begin 2023 zal het af zijn. Inmiddels hebben we al een paar klanten waar we commercieel mee rond zijn en die willen starten. 2023 ziet er al super uit. De gebudgetteerde omzet voor 2023 is een aantal maal hoger dan wat Flexport in zijn eerste lanceerjaar had, dus dat beloofd nog wat met Logichainge.

InnerBuddies
Live gegaan in de zomer van 2022 en in 2022 al een leuke omzet behaald. Het team is deze week hard bezig om een nieuwe versie 2.0 van het Dashboard (met nieuwe analyses) te lanceren. Dit jaar was ook het jaar waarin we onze eigen A.I. analyse methode hebben ontwikkeld (98% betrouwbaarheid versus 28% betrouwbaarheid bij QIIME2, de industrie standaard). 2023 moet het groei jaar worden.

Mycota
Begin 2022 begonnen om de DEX aggregator te bouwen voor op het ETH platform. Inmiddels is het klaar. Begin januari gaan we live in Beta. Met de echte commerciële launch wachten we nog even totdat de markt daarvoor geschikt is.

FXDX
Dit team uit India, Dubai en Silicon Valley geholpen het hele jaar door met zaken als security, monitoring, schaalbaarheid. Eind juli zijn ze live gegaan op Algorand en inmiddels hebben ze bijna $ 400 miljoen handelsvolume verwerkt met trading fees van $ 0,5 miljoen. Begin januari gaat FXDX tevens live op ETH mainnet.
#genzai #boostingalpha