Morgen 31 januari hebben we hele dag rondom Artificial Intelligence (AI) hier op de Brightlands Campus in Venlo.

In de ochtend vindt de lancering van het nieuwe zakelijke netwerk “AI-for-Business” plaats. Bedrijven en medewerkers kunnen lid worden van dit netwerk wat op regelmatige basis kennis en social events gaat organiseren rondom onderwerpen in het AI vakgebied. Initiatiefnemers en sponsors van het netwerk zijn ThisIsY, ComputD, Genzai en de Brightlands Smart Services Campus. BlueHub zal het netwerk gaan faciliteren/organiseren. Het is de bedoeling dat er straks nog meer initiatiefnemers/sponsors bijkomen en de events van dit zakelijk netwerk zullen verspreid over Zuid-Nederland georganiseerd worden op de diverse campus lokaties. De tweede sessie staat inmiddels voor maart gepland op de Brightlands Campus te Heerlen.

Je kunt je hier aanmelden: https://lnkd.in/ek4RM3R7

Morgenmiddag vindt het finale pitch event plaats waar alle bedrijfsdeelnemers aan de Brightlands AI Academy hun idee/project/case pitchen. Er zitten hartstikke gave AI case studies bij en sommige deelnemers hebben al een proof-of-concept kunnen bouwen.

Ook de Brightlands AI Academy gaat verder uitbreiden. Voor de derde editie zal de samenwerking tussen de Brightlands Campus te Venlo en de Brightlands Smart Services Campus te Heerlen uitgebreid worden. 50% van de sessies vindt plaats in Heerlen en 50% in Venlo. Tevens worden de kennispartners voor het lesprogramma uitgebreid naar Zuyd Hogeschool ICT en de Data Sciences faculteit van de Universiteit van Maastricht (naast Fontys ICT). Tevens is de samenwerking met het LIOF erg succesvol gebleken tijdens de lopende tweede editie en dit zal tevens richting de derde editie van de Brightlands AI Academy worden uitgebreid.

Voor deelname aan de AI Academy kun je je hier aanmelden: https://lnkd.in/eMW2jaVA

Toen we Genzai in 2017 hadden opgericht waren we wellicht wel de allereerste partij in Nederland die 100% focus op AI had. Destijds was het nog een voor velen onbekend topic. Tegenwoordig is de term AI alom bekend en beginnen de meer innovatieve bedrijven en organisaties een beetje uit de fase van haalbaarheidsstudies en proof-of-concepts te komen en daadwerkelijk stappen te maken naar concrete implementaties. Maar de grote massa moet nog echt op gang komen. Het is nog steeds een early-adopters markt. Maar ik voorspel dat de komende 5 jaar de grote massa langzaam in beweging zal komen, wel of niet gedwongen door de druk van de markt.
#genzai #thisisy #aiacademy #brightlands #artificialintelligence #ai #data