Het is al weer een tijdje geleden dat ik iets over AgroWizard (AW) heb gepost. AW is sinds september hard bezig met de verkoop van haar product, de AgroWizard hardware tesamen met de eerste A.I. meetapplicatie op die hardware, de stamdiktemeter voor boomtelers.

Inmiddels hebben we al een leuk aantal klanten die de AW hardware/software gekocht en geïnstalleerd hebben. Alhoewel we alles het afgelopen jaar goed getest hebben in het veld, zijn de hardware devices nu gewoon live op de voertuigen bij de klanten zonder dat één van onze medewerkers erbij is. Kortom, de eerste paar maanden hebben we erop gerekend dat 1 van onze medewerkers stand-by staat als er iets hapert in het veld. Nu de eerste klanten 2 maanden live zijn met onze hardware, kunnen we eigenlijk wel stellen dat het allemaal hartstikke meevalt met de post-live support. Tot dusver hebben we maar 1 keer hoeven uit te rukken om problemen “in het veld” te fixen. Dus eigenlijk wel een super goed teken.

Onze allereerste klant heeft inmiddels een tweede module bij ons besteld (ook een goed teken) en tevens heeft deze klant ons laten weten dat het eerste apparaat inmiddels meer dan 110.000 bomen heeft opgemeten. Super trots dus op ons AW team.

Nu de “normale” verkoop/levering dus lekker op gang begint te komen, kan het ICT team nu ook weer wat meer richting de toekomst werken. Het core ICT team op AgroWizard werkt nog aan verdere optimalisaties/verfijning van de stamdikte meter, maar inmiddels hebben we ook iemand die werkt aan de verdere optimalisatie van onze Cloud Portal (onze live klanten zien daar alle metingen vanuit hun voertuigen real-time terugkomen en ze kunnen in de portal allerlei analyses doen) op basis van de feedback van de huidige klanten en tevens hebben we iemand aan boord die een 2-tal nieuwe meet applicaties aan het afronden is (met name voor de gemeente markt). Daarnaast hebben we ook plannen om onze Appstore uit te breiden richting Drones (met onze eigen AW hardware kunnen we vanaf de grond allerlei zaken meten maar met de drone meet applicaties kunnen we straks tevens vanuit de lucht bepaalde zaken meten). Voor de drone markt werken we samen met wat andere partijen die drones ontwikkelen. Dat wordt de volgende milestone: zorgen dat er straks een stuk of 5 tot 10 verschillende A.I. meet applicaties in de Appstore staan zodat we keuze kunnen bieden en tevens kunnen uitrollen richting diverse sectoren.

Achteraf wel blij. Het hele AgroWizard concept is technologisch zwaar complex en we wilden prioriteit geven aan de stamdikte meetapplicatie (deze is technologisch ook zeer complex) vanwege de commerciële potentie daarvan. Nu dan ook super blij dat alles live is en goed lijkt te werken. Eigenlijk alle A.I. meet applicaties die we nu op het lijstje hebben staan zijn veel minder complex dan de stamdikte meter, dus de verdere roll-out zou nu een stuk makkelijker moeten zijn.
#agrowizard #agtech #deeptech