Bij Genzai zit het gros van onze software developers te werken voor de start-ups waarmee we samenwerken en waarin we aandeelhouder zijn. Maar niet altijd. Soms doen we wel eens klussen voor derden als we iets leuk vinden, daar ruimte voor hebben of wanneer we synergie met onze andere activiteiten zien. Overigens gaat dat binnenkort veranderen, aangezien we binnenkort ook Genzai Consulting gaan oprichten dat zich wel op commerciële opdrachten gaat richten.

Een leuk voorbeeld van een externe opdracht is de klus die we momenteel doen voor Faunabit uit Utrecht. Dit is een start-up die zich richt op de Fauna sector met hardware/software producten. Voor hun DIOPSIS insectencamera ontwikkelen we momenteel een A.I. model dat (1) insecten telt, (2) tevens het specifieke type insect herkent en (3) de grootte van elk insect inschat. Faunabit werkt reeds langere tijd samen met Naturalis in Leiden dus we mochten hun data gebruiken om het A.I. model te trainen.

Zowel voor Agro als wetenschappelijke doeleinden is het interessant om de insecten populatie in de gaten te houden. Wellicht dat we dit straks ook in samenwerking met Faunabit als meet applicatie in onze AgroWizard Appstore gaan toevoegen.

Wisten jullie bijvoorbeeld dat we in Nederland circa 1700 verschillende type insecten hebben? Zo leer je nog eens wat.
#agrowizard #faunabit #artificialintelligence #vision #agrotech

Insecten herkenning
Insecten herkenning